Företag och studenter möts i nytt karriärcentrum

Publicerad: 19 augusti 2008

Bättre möjligheter för regionens företag, kommuner m fl att säkra sina behov av välutbildad personal, lättare för studenter på LTU att skaffa sig värdefulla kontakter bland blivande arbetsgivare. Det är målet med Karriärcentrum som invigs vid Luleå tekniska universitet onsdag den 20 augusti.

-  Karriärcentrum blir en vinna-vinnasituation för oss och för LTU:s studenter,  säger Helena Hedström, regionchef på Vägverket och en av de företagsrepresentanter som finns på plats vid invigningen. Vägverket samarbetar sedan lång tid med LTU för att rekrytera kvalificerade medarbetare. Den här satsningen underlättar för oss att tidigt få kontakt med duktiga studenter och visa dem vad vi har att erbjuda.    

Karriärcentrum bedrivs i samarbete med studentkårerna vid LTU, studievägledare, arbetsgivare och intresseorganisationer, såväl regionala som nationella.

Bakom Karriärcentrum står Luleå tekniska universitet (huvudman) och Luleå kommun. Etableringen sker i samarbete med Luleå Näringsliv AB.  

Press och media inbjuds att närvara vid invigningen.    

Tid: Onsdagen 20 augusti, kl 9.45
Plats: Karriärcentrum, Academica, C-huset ingång C11.
Medverkande: företagsrepresentanter från Handelsbanken, Man Power, SSAB, Studentconsulting, Vägverket, studenter m fl.    

Hjärtligt välkomna!  

Program: 9.45 Presentation och invigning 10.00 Frågestund för press/media Efter frågestunden finns möjlighet att träffa företagsrepresentanter och studenter.  

Upplysningar: Oliver Dogo, 070 - 318 69 11, oliver.dogo@ltu.se, Jennie Hägg, 070 - 566 56 86, jennie.hagg@ltu.se eller informatör Åsa Svedjeholm, 070 - 339 16 28, asse@ltu.se