Forskningsprojekt med fokus på biltestverksamheten presenteras

Publicerad: 22 april 2006

Luleå tekniska universitet har samlat sin kompetens inom biltestverksamheten i en centrumbildning som heter CASST – Center for automotive system technologies and testing.
Inom centrumbildningen bedrivs forskningsprojekt i nära samarbete med bildtestindustrin.
Den 14 mars kommer sju av dessa projekt att, på ett interaktivt sätt, presenteras på sex olika platser i länet samt i Göteborg.

CASST – Center for automotive system technologies and testing vid Luleå tekniska universitet är en centrumbildning där hela universitetets kompetens inom biltestindustrin är samlad.
Syftet är att, på bästa sätt, nyttja forskningsresurserna vid LTU till fördel för biltestindustrin.
Forskningsprojekten sker i nära samarbete med industrin.

Den 14 mars kommer sju av projekten att presenteras.
Presentationerna kommer att vara interaktiva och äga rum i Arjeplog, Arvidsjaur, Luleå och valda testplatser. Personer som befinner sig på de olika platserna kommer att kunna lyssna på alla presentationer samt samtala med andra på övriga ställen.
Representanter från universitetet finns vid alla presentationer.

Medias representanter är välkomna att delta på alla platser:
Arjeplog: Lärcentra, Ditra studio, kontakt Laila Lundgren 0961-141 78
Arjeplog: ICE makers AB, kontakt Mikael Lindeman
Arvidsjaur: ABC-huset, Ditra studio, kontakt Anne Åberg 0960-158 98. 070-245 18 40
Luleå tekniska universitet: Studion i E-huset, kontakt Mikael Nybacka 0920-49 16 98
Älvsbyn: Arctic Falls proving ground
Göteborg: Alkit communications

Programmet för presentationerna finns som länk nedan.

Du kan även läsa mer via länk till seminariets hemsida.

Upplysningar: Jan van Deventer, 0920-49 13 36, 070-679 13 36, jan.van.deventer@ltu.se eller informatör Sofia Eriksson, tel. 0920-49 16 73, 070-698 16 73 eller sofia.eriksson@ltu.se

Program 14 mars