Först med ljudbok om forskning runt entreprenörer

Publicerad: 28 maj 2008

På Luleå tekniska universitet använder man nya grepp för att sprida information om sin forskning. I Sveriges första ljudbok om forskning runt entreprenörskap möter lyssnaren bland annat företagaren Tomas de Souza, fd Luleåstudent och ett av de nya stjärnskotten i svensk medieelit, om sina erfarenheter av att starta stilbloggen Manolo.se.

Luleå tekniska universitet satsar sedan några år på att utveckla entreprenörskap i sina utbildningar och i sin forskning.

I satsningen ingår etablering av forskningsämnet entreprenörskap med särskild inriktning mot innovationer och mindre företag.

Ljudboken är ett sätt för universitetet att nå ut med forskningen runt entreprenörskap.

- Att jobba med forskningskommunikation på det här sättet är helt nytt. Vi är stolta över att vara först i landet med en ljudbok, säger Pia Sandvik Wiklund, rektor på LTU.

I boken kan man bland annat lyssna till företagarnaTomas de Souza  som startade stilbloggen Manolo.se och Tobias Lindfors, grundare av framgångsrika företaget Studentconsulting.

Forskare inom området entreprenörskap som medverkar i ljudboken är: Håkan Ylinenpää, Luleå tekniska universitet, Daniel Hjort, Copenhagen Business School och Malin Gawell, Esbri.

Upplysningar: Soy Lundkvist, projektledare, soy.lundqvist@ltu.se, 0920-49 16 06, 070-527 29 11 eller rektor Pia Sandvik Wiklund,070-626 12 93.