LTU nomineras till Svenska publishing-priset

Publicerad: 4 september 2006

Två av Luleå tekniska universitets publikationer – Utbildningskatalogen 2006/07 och forsknings- och utbildningsmagasinet Micromégas – har nominerats till Svenska publishing-priset i varsin klass.

Luleå tekniska universitets utbildningsmagasin nominerades redan 2004 och i årets tävling konkurrerar den i klassen kataloger mot bland annat Chalmers och Sveriges lantbruksuniversitets kataloger.

För forsknings- och utbildningsmagasinet Micromégas är det första gången, i klassen kundtidningar tävlar magasinet bland annat mot tidningarna Grip, Response och Volvo Aero Miljöspecial.

Utbildningskatalogen har producerats i samarbete med ETC Kommunikation AB och de ansvariga personerna bakom produkten är Anita Byström, tf marknadschef vid LTU och Tobias Berving, ad på ETC.

Micromégas produceras för närvarande i samarbete med Norma Comunication, grundkonceptet till magasinet har dock tagits fram av en annan norrbottning, Tor-Arne Moe, verksam vid Plan 7 i Luleå i samarbete med magasinets redaktör och ansvarige utgivare, Lena Edenbrink.

Svenska publishing-priset delas ut den 9 november i Stockholm.

Upplysningar: Anita Byström, tf marknadschef, tel. 0920-49 22 81, 070-689 16 21, anby@ltu.se eller universitetets pressansvariga Lena Edenbrink, tel. 0920-49 16 22, 070-679 16 22, lena.edenbrink@ltu.se