LTU värd för Sandvik International Mining School

Publicerad: 13 oktober 2009

Sandvikanställda från hela världen får under två veckor intensivundervisning av forskare från LTU inom området Hard Rock Underground Mining. Utbildningen ingår i en två år lång utbildning där Sandvik anlitar gruvkompetens från flera olika universitet runt om i världen.

- Anledningen till att LTU är ett av de universitet som Sandvik valt för sin utbildning är vårt goda rykte som ledande europeiskt gruvuniversitet, säger Maria Ask vid Avdelningen för geoteknik. Bakom beslutet att välja LTU ligger diskussioner mellan förra rektorn Pia Sandvik Wiklund och VDn för Sandvik Mining and Construction, Lars Josefsson.

Kursdeltagarna som bl a besökt gruvan i Aitik kommer från Kanada, Peru, Polen, Ryssland, Zimbabwe, USA och Finland. Övriga universitet som medverkar i utbildningen är University of South Wales, Australien, Colorado School of Mines,USA, University of the Witwatersrand, Sydafrika, University of Exeter, Camborne School of Mines, Storbritannien samt universitetet i Leoben, Österrike.