Anläggningen i Vassijaure Foto: Peter Sundström

Nytt hyreskontrakt för Vassijaure

Publicerad: 29 juni 2009

Nu kan alla snö- och fjällintresserade studenter och anställda pusta ut. Luleå tekniska universitet tecknar nytt avtal för den populära anläggningen i Vassijaure. Det nya kontraktet är ett treårigt avtal med möjlighet till ytterligare förlängning.

Universitetet kommer att ha tillgång till den stora, renoverade, huvudbyggnaden medan fastighetsägaren behåller den lilla för egen uthyrning. Fastighetsägaren kommer fortsättningsvis att svara för all drift och underhåll för anläggningen.

Anläggningen i Vassijaure är ett vandrarhem med mer än 40 bäddar bestående av två- och fyrbäddsrum. Det finns ett gemensamt kök, duschrum på varje våning samt tvätt- och torkmöjligheter, bastu och pingisbord i källarvåningen.

Vassijaure ligger ca 7 km från Riksgränsen och har egen tågstation (obemannad). Anställda och studenter bokar rum via Stil (Studentidrotten i Luleå).