Pia Sandvik Wiklund slutar som rektor vid LTU

Publicerad: 4 december 2008

Efter tre år som rektor vid Luleå tekniska universitet går Pia Sandvik Wiklund vidare till ett nytt uppdrag. Den 1 mars 2009 tillträder hon som länsråd vid länsstyrelsen i Jämtland.
- Beslutet har inte varit lätt. Avgörandet föll till sist på möjligheten att kunna kombinera ett intressant och lärorikt arbete med ett aktivt familjeliv under de få år som som återstår tills mina tonårsdöttrar flyttar hemifrån, säger Pia Sandvik Wiklund.
Universitetsstyrelsens ordförande Anders Sundström beklagar självfallet beslutet men önskar också Pia Sandvik Wiklund lycka till.

Vid dagens regeringssammanträde utsågs Pia Sandvik Wiklund till nytt länsråd vid länsstyrelsen i Jämtlands län, en utnämning som samtidigt innebär att hon lämnar sitt förordnande som rektor vid Luleå tekniska universitet.

- Jag har trivts väldigt bra på LTU, beslutet handlar i stället om det faktum att jag har två tonårsdöttrar och att det känns angeläget att kunna tillbringa mer tid hemma de år som är kvar tills de flyttar hemifrån, säger Pia Sandvik Wiklund.

- LTU är ett universitet med fantastiska medarbetare som på olika sätt skapar nytta för våra samarbetspartners och som därmed påtagligt bidrar till samhällsutvecklingen. Förmågan att fokusera och nå resultat när det verkligen gäller är enastående – den senaste kraftansträngningen gör att LTU kan se fram emot ett bra bokslut med ett resultat nära noll och med prognoser på positiva resultat de kommande åren.

Universitetsstyrelsens ordförande Anders Sundström beklagar beslutet men önskar samtidigt Sandvik Wiklund lycka till.

- Vi i styrelsen är mycket ledsna över att Pia väljer att sluta vid Luleå tekniska universitet. Hon är en mycket kraftfull person som med sin energi och sina ledaregenskaper gjort ett fantastiskt jobb under de tre år hon varit här och hennes arbete har betytt mycket för oss. Samtidigt vill vi naturligtvis gratulera Jämtlands län till dagens regeringsbeslut och även önska Pia lycka till. Hon kommer med all säkerhet att vara en stor tillgång i Jämtlands länsledning, säger Anders Sundström.

Upplysningar: Pia Sandvik Wiklund, tel. 070-626 12 93 eller universitetets pressansvariga Lena Edenbrink,
tel. 0920-49 16 22, 070-679 16 22, lena.edenbrink@ltu.se