Rekordintresse när LTU höll öppet hus

Publicerad: 29 oktober 2008

Intresset för att besöka Luleå tekniska universitets öppet hus-arrangemang En dag på LTU är rekordstort i år.

Tisdag den 4 november invaderas universitetets campus i Luleå av 1 900 gymnasieelever från Norrbotten och norra Västerbotten. Ett späckat program med besök i multiteknikrymden, Europas bränslesnålaste bil, besök på LTU-akuten eller på Studentidrotten mm väntar gymnasieeleverna och deras lärare.

- Vi har aldrig varit med om att så här många anmält intresse för att besöka vårt öppet hus-arrangemang, säger LTU:s Susanne Ljunghager, ansvarig för En dag på LTU.

Gymnasieeleverna och deras lärare får under dagen möta studenter och lärare som medverkar med information om kurser och utbildningsprogram, populärvetenskapliga föreläsningar, tävlingar, tester mm.

Besökarna får också bekanta sig med studentlivet och hur det är att bo och leva på campus.

Medföljande lärare och studievägledare erbjuds ett särskilt program. LTU vill på detta sätt skapa möjlighet till närmare kontakter och informationsutbyte med regionens gymnasielärare.

Press och media inbjuds att besöka En dag på LTU och att träffa gymnasieelever, studenter och lärare.

Varmt välkomna!

Upplysningar: Susanne Ljunghager, susanne.ljunghager@ltu.se; tel. 0920-49 16 22, 070-679 16 22.