Rektorsinstallation

Publicerad: 22 april 2006

Luleå tekniska universitets nya rektor Pia Sandvik Wiklund installeras under högtidliga former i Aula Aurora.
Installator är universitets förra rektor, Ingegerd Palmér, och på plats finns förutom särskilt inbjuda gäster såväl anställda och studenter vid LTU som landshövding P-O Eriksson och universitetsstyrelsens ordförande Anders Sundström.

Redan i mitten av november 2005 påbörjade Pia Sandvik Wiklund sitt förordnande som rektor vid Luleå tekniska universitet och den 27 februari är det dags för rektorsinstallation.
Det är ju inte varje dag som LTU har förmånen att arrangera den här typen av högtidliga ceremonier och förberedelserna har pågått under ett antal veckor.

Medias representanter hälsas välkomna till installationsceremonin, men måste – liksom alla andra som önskar delta – ha intagit sina platser i Aula Aurora senast klockan 14.45, detta för att intåget med de deltagande och fanborgen inte ska störas.

Vi kommer att reservera ett antal sittplatser på läktaren för de reportrar som önskar delta under ceremonin, fotograferna får självfallet röra sig fritt varför vi inte reserverar några särskilda sittplatser för deras räkning.

Ceremonin kommer att ta ungefär en timme.

Upplysningar: Meit Levin, tel. 0920-49 16 25, 076-274 61 40, meit.levin@ltu.se eller universitetets pressansvariga Lena Edenbrink, tel. 0920-49 16 22, 070-679 16 22, lena.edenbrink@ltu.se