Releaseparty och minikurser

Publicerad: 23 mars 2007

Den 27 och 28 mars kommer antalet unga människor att tillfälligt öka på campus Luleå.
300 gymnasister från hela landet anländer till universitetet för att ta del av vårt utbildningsutbud – dessutom bjuder STUK (den nya kårhusrestaurangen) och Luleå kommun in till releaseparty för att inviga sina nya lokaler. Partyt vänder sig till Luleås gymnasie-treor och medverkar gör de båda BD Pop-artisterna Elmo och Ludvig Svartholm.

För fjärde året arrangerar Luleå tekniska universitet minikurser för presumtiva studenter från hela landet. Över 400 gymnasieelever har anmält sig och 270 har antagits till det 20-tal minikurser som eleverna fått välja bland i förväg.

Under två dagar får ungdomarna prova på vad det innebär att vara student vid Luleå tekniska universitet. 12 av universitetets 13 institutioner bidrar med en eller ett par minikurser och deltagarna har fått välja två kurser var. Förutom kurserna kommer gymnasieeleverna också att få besöka StiL:s nya lokaler och de bjuds på en sittning i den nya kårhusrestaurangen STUK.

Nytt för i år är Luleå kommuns erbjudande att stanna en extra natt i Luleå för att få en möjlighet att se lite mer av Luleå. Ett 80-tal av deltagarna har nappat på det erbjudandet.

Samma kväll som de inbjudna gymnasisterna bjuds på sittning på STUK arrangerar universitetet tillsammans med Luleå kommun också ett releaseparty för Luleås gymnasietreor. Förutom att inviga lokalerna är det också premiärpresentation av några av Luleå tekniska universitets nya utbildningar. Vid releasepartytet medverkar de båda BD Pop-artisterna Elmo och Ludvig Svartholm.

Mer information finns dessutom att läsa via länken nedan.

Upplysningar: Susanne Ljunghager, tel. 0920-49 11 64, 070-620 16 25, susanne.ljunghager@ltu.se, Mia Oldenburg, tel. 0920-49 11 20, mia.oldenburg@ltu.se eller universitetets pressansvariga Lena Edenbrink, tel. 0920-49 16 22, 070-679 16 22, lena.edenbrink@ltu.se