Vinton Cerf, vice VD Google tillika hedersdoktor vid Luleå tekniska universitet. Foto IVA.

Studenter frågar ut internetguru vid DreamHack

Publicerad: 5 oktober 2009

Deltagare från LTU Skellefteå på DreamHack datorfestival får en viktig roll när Googles vice VD Vinton Cerf kommer till Sverige. Cerf, som också är hedersdoktor vid Luleå tekniska universitet, ska tala vid ett IVA seminarium i Stockholm samtidigt som DreamHack pågår i Skellefteå. Via länk från DreamHack får studenter vid LTU Skellefteå ställa frågor till Cerf

Inte nog med att datorfestivalen DreamHack återigen hålls i Skellefteå i samarbete mellan LTU Skellefteå och företaget DreamHack. Denna gång har man även lyckats knyta en annan intressant del till festivalen. Samtidigt som datorfestivalen pågår, arrangerar nämligen Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA) ett seminarium i Stockholm där Googles vice VD Vinton Cerf deltar. Han kallas ofta för ”Internets fader” eftersom han spelat en ledande roll i utvecklingen av Internet och internetrelaterad teknik. Han är även invald som ledamot i IVA och dessutom, sedan 1998, hedersdoktor vid Luleå tekniska universitet.

Under IVA seminariet ska ett antal studenter från LTU Skellefteå som deltar i DreamHack festivalen, få möjlighet att via länk från Expolaris Kongresscenter, ställa frågor till Vinton Cerf. Dessutom bidrar ett 40 tal utvalda via DreamHack med frågor direkt från seminariet i Stockholm. Avsikten är att det blir ett öppet samtal med Cerf om Internets framtid som en del i IVA:s projekt Ambient Sweden vars syfte är att positionera Sverige som en ledande internetnation.

Samtalet med Cerf via länk sker fredag den 23 oktober när IVA håller sitt seminarium i Stockholm. Det är samtidigt startdag för DreamHack i Skellefteå som pågår till och med söndag den 25 oktober.