Sugna på studier vid LTU nås via Chatt

Publicerad: 10 mars 2009

(20090310) Hur ska unga som är motiverade för studier nås med information om studentlivet vid Luleå tekniska universitet? Jo, givetvis via en informationskanal
som används av allt fler ungdomar, en Chatt.

Luleå teknisk universitet är ett av få akademiska lärosäten som vill chatta med unga som är sugna på studier. Nästa vecka öppnas en särskild studentfrågewebb på LTU som innehåller en sådan chatt. 15 mars – 15 april, en månad före sista ansökningstillfälle, hålls chatten öppen och det är studenter vid Luleå tekniska universitet som chattar med intresserade från när och fjärran. Chatten är öppen söndag till torsdag 17.00 – 19.00.

Studenterna vet hur studentlivet i Luleå är och kan, via chatten, ge svar på frågor om allt ifrån utbildningar till hur det är att bo på olika campusorter inom LTU. Studentfrågewebben samlar också svar på vanliga frågor kring studier, information om studentbostad och kontaktuppgifter till studievägledning och antagningsenhet. Syftet är att underlätta kontakten med intresserade studenter och utöka kontaktvägarna med universitetet.

I en nybörjarenkät som genomfördes med nya studenter hösten 2008 gick LTU’s webbplats för första gången om den tryckta utbildningskatalogen som viktigaste informationskällan inför valet av högskolestudier och ansökningar till högre studier görs inte längre via papperblanketter utan via webbplatsen studera.nu.