Robert Silverman vid USA: s ambassad i Stockholm

USA intresserade av LTU: s miljö och energiforskning

Publicerad: 9 mars 2009

(20090309) USA: s Chargé d´Affaires a.i. Robert Silverman besöker Norrbotten och Luleå tekniska universitet för att informera sig om universitetets forskning inom alternativ energi och miljöteknik.

Forskning som bedrivs på Luleå tekniska universitet om energi och miljöteknik intresserar USA och Robert Silverman, Chargé d’Affaires a.i. Han besöker Norrbotten för att studera spjutspetsföretag och forskning inom grön teknikutveckling.   

Robert Silverman, som ansvarar för Amerikanska Ambassaden i väntan på att USA: s President Barack Obama utser en ny Sverigeambassadör, fortsätter det samarbete inom miljöteknik som inleddes av förra ambassadören i Sverige, Michael M. Wood. Det har hittills resulterat i stora investeringar i svenska spjutspetsföretag och samarbetet mellan Sverige och USA är prioriterat under den nya administrationen. 

Robert Silverman kommer att besöka Luleå tekniska universitet onsdagen den 11mars 9.00 – 11.30 för att få information om LTU: s forskning. Media erbjuds att delta vid besöket och ställa frågor till Robert Silverman om hur det framtida samarbetet och forskningen vid LTU är av intresse för USA.

Hållbar resursanvändning, är ett av LTU: s prioriterade forskningsområden. Energiåtervinning i processindustrin, vatten- och vindkraft samt bioenergi är de områden som kommer att diskuteras under besöket.

Upplysningar: Universitetets presskontakt Leif Nyberg,  tel. 0920-49 11 88, 070-395 7703 eller leif.nyberg@ltu.se

För ytterligare information om Robert Silverman’s besök samt Amerikanska Ambassadens arbete på miljöteknikområdet kontakta Ann-Charlotte Olofsson, tel. 070-783-5443 eller olofssona@state.gov.  Se också http://stockholm.usembassy.gov/Environment/index.html