Elin Sjöberg och Cornelia Lantto bloggar tillsammans

Blogg med miljötänk

Publicerad: 27 mars 2015

De båda intresserade av skidåkning och var på samma skidresa till Ryssland i vintras. Elin Sjöberg läser första året och Cornelia Lantto läser tredje året på civilingenjörsprogrammet Industriell miljö- och processteknik. Nu bloggar de tillsammans om sina erfarenheter av studietlivet på Luleå tekniska universitet.

Vad är det roligaste med er utbildning?

–  Genom hela utbildningen finns ett miljö- och hållbarhetstänk. En annan sak som är rolig är att vi labbar mycket och vi får även åka på en hel del studiebesök, det gör att vi får en helt annan förståelse för vad det är vi lär oss, säger Cornelia.

Hur trivs ni med staden Luleå?

–  Jag trivs väldigt bra i Luleå, det är väldigt fin stad med shopping, mysiga fik och restauranger och nattklubbar, säger Elin.

–  På Porsön där skolan ligger finns det mesta, gym, affär, nattklubb och framförallt bor alla kompisar nära. Själva centrum ligger bara tio minuter från skolan med bussar som går hela tiden. Vintern erbjuder snö och skridskoåkning på isvägen medan sommarn blomstrar ut i uteserveringar och turbåtar till skärgården, säger Cornelia.

Vad gör ni om tio år?

–  Om 10 år hoppas jag på att jag har hittat mitt drömjobb och har under en period jobbat utomlands, säger Elin.

–  En möjlighet är att jag jobbar i en industri med processutveckling, en annan att jag jobbar med framställning av förnybara bränslen, säger Cornelia.

Bloggen IMP Student