NordMin doktorander samlade på Luleå tekniska universitet 2014 Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Hela Norden samlat

Publicerad: 19 januari 2015

Under slutet av 2014 samlades forskarstuderande från alla Nordens länder på Luleå tekniska universitet för en doktorandkurs med inriktning på gruvor. Med en gemensam geografi, kultur, klimat och geologi är detta ett samarbete som syftar till att stärka Nordens kompetensutveckling på området.

Hållbarhet var temat för denna kurs och frågor om gruvnäringens inverkan på sociala, ekonomiska och miljömässiga faktorer diskuterades med fokus på våra nordiska länder.

–  Föreläsare var välkända experter inom respektive område, främst från Sverige och de nordiska länderna, men också från andra länder, säger Betty Christakopoulou, projektledare för NordMin.

Projektet NordMin startades 2012 och finansieras av det Nordiska Ministerrådet. NordMin är ett ett nordiskt nätverk av expertis för en hållbar gruv- och mineralindustrin. Detta var den första doktorandkursen inom projektet.

Pär Weihed

Weihed, Pär - Professor, Prorektor

Organisation: Malmgeologi, Geovetenskap och miljöteknik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Rum: B275 - Luleå»