Jubileum inom Arkitektur

Publicerad: 4 september 2015

Civilingenjörsprogrammet inom arkitektur vid Luleå tekniska universitet firade 10-års jubileum med en heldag fylld av föreläsningar, mingel och tilltugg. Redan från starten var detta program en succé och programmet är ett av de mer populära bland blivande studenter med ett högt söktryck varje år.

Under ett decennium har detta utbildningsprogram försett branschen med civilingenjörer inom arkitektur, en komptensprofil som står mellan renodlade arkitekter och byggherrar. De flesta med denna examen arbetar hos arkitekt- eller teknikkonsulter, som stadsplanerare, projektledare, projekteringsledare, fastighetsutvecklare eller med kvalitetsstyrning.

–  Våra studenter är mycket populära bland arbetsgivarna, säger Charlotta Johansson, biträdande professor och utbildningsledare för programmet.

Jenny B. Osuldsen, Snøhetta Works

Inbjuden föreläsare var Jenny B. Osuldsen som är delägare i Snøhetta Works, en internationellt känd norskt arkitektbyrå, och har lett deras New York-kontor. Hon gav en inspirerande föreläsning och många vill nog resa och se några av Snøhetta Works som exempelvis biblioteket i Alexandria, Ground Zero i New York, Museum of Modern Art i San Fransisco, Operahuset i Oslo eller landskapsarkitekturen för MAX IV-laboratoriet i Lund

–  Sluta aldrig bestiga berg och ha kul, började och avslutade Jenny B. Osuldsen sitt föredrag.

Jubileumsdagen innefattade även en mingellunch och en utställning av studentarbeten samt en genomgång av vad som företag från regionen arbetar med just nu.

Charlotta Johansson

Johansson, Charlotta - Biträdande professor, Prefekt, Avdelningschef

Organisation: Arkitektur, Arkitektur och vatten, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser