Musikhögskolans kammarkör under ledning av professor Erik Westberg vid Luleå tekniska universitet reser till USA och Kanada. Foto: Christian Feivik Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Musikturné för universitetets studenter

Publicerad: 9 april 2015

Musikhögskolans kammarkör med studenter från Luleå tekniska universitet ska ut på en två veckors turné till USA och Kanada i april och maj. 27 studerande från Musikhögskolan i Piteå och deras dirigent, professor Erik Westberg ska under sin resa ge konserter och seminarier vid ett flertal kyrkor och universitet.

Professor Erik Westberg
Erik Westberg, professor i kördirigering vid Luleå tekniska universitet.

– To see a world, är passande nog titeln på en CD som kören släpper i samband med resan, vilket delvis också är syftet med turnén. Att se andra platser och uppleva hur kammarkörens musikval/repertoar tas emot på en annan kontinent. Det är också, genom de seminarier som vi arrangerar, ett sätt att utbyta musikaliska erfarenheter med andra, säger Erik Westberg professor i kördirigering vid Luleå tekniska universitet.

Under den internationella turnén ger kören konserter och seminarier vid bland annat British Columbia University, Ryerson United Church (Vancouver), University of Hawai’i at Mānoa och Lutheran Church of Honolulu (Hawai’i). I San Fransisco är kören med vi öppningen av Swedish American Hall i ett samarbete med bland andra Svenska och Norska kyrkan och Barbro Osher Pro Suecia Foundation. På CD:n som släpps i samband med turnén medverkar som pianist Gabriel Koppmark, även han student på Musikhögskolan.

Kammarkören bildades 1990 och består av studerande från olika program vid Musikhögskolan. Kören har tidigare genomfört ett 20‐tal internationella turnéer i Europa, Asien och Brasilien samt Sydafrika. Körens repertoar består av a cappella‐verk från romantik till samtid.

Erik Westberg

Erik Westberg, Professor

Organisation: Musikalisk gestaltning, Musik medier och teater , Institutionen för Ekonomi, Teknik, Konst och Samhälle