Öppet hus lockade många

Publicerad: 6 november 2015

Det var full fart på musikhögskolan när 200 gymnasie- och folkhögskoleelever besökte universitetet under torsdagen.

– Responsen har varit väldigt positiv och det känns verkligen kul att så många ville komma och besöka oss, säger Annie Svensson, studentrekryteringsadministratör vid Luleå tekniska universitet. I Piteå finns Luleå tekniska universitetets musikutbildningar samt de flesta av mediaprogrammen.

Positiv känsla

Under dagen fick de tillresta besökarna från Norr-och Västerbotten ta del av det mesta som universitetets verksamhet i Piteå har att erbjuda. Klassisk sång, radioinspelning, genrep av rockkonsert och stråkorkesterlektion är bara ett litet urval av aktiviteterna som de presumtiva studenterna kunde delta i.

– Vi vill ge våra besökare en riktig studentupplevelse som förhoppningsvis gör att de lämnar oss med en positiv känsla. Öppet hus är också ett jättebra sätt för oss att visa upp allt spännande som händer här varenda dag, säger Annie Svensson och poängterar vikten av öppna studiebesök för gymnasie och folkhögskoleelever.

– Vi vill självklart att många av dessa elever återkommer som studenter i framtiden och då är ett öppet hus ett jättebra sätt att visa våra lokaler, vår fina utrustning och inte minst våra duktiga studenter. Vi är nämligen extremt stolta över verksamheten här på skolan, berättar Annie Svensson.

Foto: Lars Andersson

Robert Enbom, Björknäsgymnasiet Boden

– Det har varit väldigt intressant och inspirerande. Innan detta besök hade jag inte funderat på att studera här men nu känns det absolut som ett alternativ.

Foto: Lars Andersson

Robin Evenström, Björknäsgymnasiet Boden

– Jag tycker dagen har varit lärorik och det har funnits mycket kul att ta del av. Jag tycker spelningen i Black Box var riktigt fet till exempel.

Annie Svensson

Svensson, Annie - Utbildningsadministratör