Hoppa till innehållet

Alumn tilldelas prestigefyllt stipendium

Publicerad: 31 oktober 2016

Mikael Fall, musiker och tidigare student vid universitetet, tilldelades nyligen det prestigefulla Gunnar Hoffstens stipendium. Enligt motiveringen har Mikael Fall ”visat att munspelet inte har några begränsningar”.

– Det känns otroligt roligt. Jag blev väldigt glad och överraskad, säger Mikael Fall som tidigare belönats med titeln världsmästare i munspel samt blivit utsedd till årets alumn vid Luleå tekniska universitet 2014.

Förvaltas av Louise Hoffsten

Stipendiet instiftades av musikern, kompositören och orkesterledaren Gunnar Hoffsten (1923–2010) men förvaltas i dag av dottern Louise Hoffsten och hennes två syskon. Mikael Fall som tilldelats priser för sin musik vid flertalet tillfällen tycker att det är extra speciellt med Gunnar Hoffstens stipendium.

– Det är alltid roligt att få priser men att få ett stipendium personligen från Hoffstens, som är från samma ort som jag, är ju extra kul och det är också roligt att arbetet man lagt ner på instrumentet blir uppmärksammat.

Prispengarna till stor hjälp

Frilansmusikern Mikael Fall komponerar just nu på ett större verk för munspel och symfoniorkester och det finns även planer på ett soloalbum inom kort.

– Där kommer prispengarna på 40 000 kronor göra stor skillnad för mig, säger Mikael Fall som hoppas att stipendiet ska hjälpa honom att ta ytterligare kliv på karriärsstegen.

– Förhoppningsvis så ger det mig mer luft under vingarna och att möjligheterna för mig som musiker och kompositör utökas.

Stortrivdes med studierna

Mikael Fall studerade musik med inriktning på komposition på Musikhögskolan vid Luleå tekniska universitet och tog sin examen 2011. En tid som han minns med stor värme.

– Jag stortrivdes. Möjligheterna som fanns på Musikhögskolan var enorma. Jag tror jag producerade, arrangerade och skrev låtar för ett tiotal konserter och samarbetade med studenter från alla övriga utbildningar på universitetsområdet i Piteå, säger Mikael Fall och konstaterar att studietiden format honom på en rad olika sätt.

– Ett brinn av nyfikenhet och envishet byggdes upp hos mig under de sex åren jag bodde och verkade i Piteå. Nu gäller det bara att behålla den känslan här i Stockholm trots att CSN-pengarna nu går ut istället för in på kontot.

Taggar