studenter-studenttorget-ltu Foto: Nicke Johansson
Ett syfte med besöksdagen är att öka kännedomen om Luleå tekniska universitets utbildningar och forskning. Foto: Nicke Johansson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Besöksdag för nyanlända

Publicerad: 19 september 2016

På onsdag hålls en besöksdag för nyanlända på Luleå tekniska universitet.
Föreläsningar, information om studier i Sverige och möten med forskare, lärare och studenter står på programmet.

Under besöksdagen den 21 september får de nyanlända möta forskare, lärare och studenter från Luleå tekniska universitets olika utbildnings- och forskningsområden.

På schemat finns också föreläsningar om hur den svenska antagningsprocessen till högskolestudier fungerar och om hur det är att studera i Sverige. Föreläsningarna ges på engelska och vid informationsborden finns det möjlighet till översättarhjälp på olika språk.

Luleå tekniska universitet har samarbetat med Migrationsverket för att nå ut med en inbjudan till arrangemanget till flyktingar och asylsökande i kommuner i Norrbottens län.

– Det är en målgrupp som har vuxit och vi kände att vi vill visa att vi finns och har en viktig roll, oavsett om det handlar om att skaffa sig en bra utbildning, komplettera en befintlig eller att forska. De nyanlända ska veta vad vi på Luleå tekniska universitet har att erbjuda, säger Susanne Ljunghager, projektledare för breddad rekrytering och integration vid Luleå tekniska universitet.