Hoppa till innehållet
LTU_Business_shilpa
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Från Luleå till Silicon Valley

Publicerad: 14 september 2016

Idéacceleratorn (numera Impact Lab) väckte Shilpi Sinhas passion kring startup-livet. Efter examen tar hon nu ny sats och flyttar till Silicon Valley i sex månader som praktikant på Nordic Innovation House.

– Det var så kul och beroendeframkallande att sätta egna villkor och jobba med min egen idé under Idéacceleratorn. Jag jobbade nog tolv timmar varje dag, hårdare än jag någonsin gjort förut i mitt liv. LTU Business väckte liv i en kärlek för entreprenörskap, säger Shilpi Sinha, som studerat teknisk design.

Arbetet bar frukt. Entreprenören Douglas Roos och Nyheter24-koncernen blev intresserad av hennes idé som var en ny publiceringsplattform om populärvetenskap på svenska.

– De ville använda hela konceptet och göra mig till chefredaktör men jag tackade nej. Jag ville fokusera på mina studier först och göra mitt ex-jobb. För mig är resan det viktigaste och jag vill jobba med att förverkliga flera idéer men Nyheter24 driver mitt koncept i dag, säger Shilpi.

I början av januari åker hon till Palo Alto i San Fransisco och techvärldens hjärta – Silicon Valley. Nordic Innovation House där hon fått praktik drivs bland annat av den svenska myndigheten Vinnova och hjälper unga teknikbolag från de nordiska länderna att få kontakt med mentorer, investerare och samarbetsparters och ger företagen möjlighet att utvecklas och växa.

– Jag har redan fått en personlig inbjudan till Facebooks huvudkontor av en ingenjör som jobbar där, så det är en grej som blir av! Jag kommer också lära mig mer om entreprenörskap, hur man gör för att etablera sig globalt, nätverka och knyta kontakter och förhoppningsvis ta tillbaka kunskapen till Sverige. Palo Alto känns lite som en fantasivärld så det ska bli fascinerande och se hur det fungerar på riktigt. Sedan när jag kommer hem hoppas jag att kunna ta itu med alla idéerna som jag bär på och börja med ett eget startup.

 

Taggar