Hoppa till innehållet
Foto: Katarina Karlsson
Jennie Hägg Wilhemsson, Chef studentservice vid Luleå tekniska universitet Foto: Katarina Karlsson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Inbjudna att tala i riksdagen

Publicerad: 25 november 2016

Career Center vid Luleå tekniska universitet har bjudits in att tala inför socialdemokraternas representanter i olika utskott i riksdagen, den 30 november. Temat för seminariet som samordnas av Sacos Studentråd är matchning och arbetsanknytning.

– Career Center vid Luleå tekniska universitet är ett framgångsexempel när det gäller att knyta ihop arbetsgivare och studenter. Vi har besökt Career Center vid Luleå tekniska universitet och blev väldigt inspirerade av deras arbete. Att ha tillgång till ett välfungerande karriärcentrum och olika typ av arbetslivsförberedande aktiviteter är något som våra medlemmar efterfrågar. På många andra läsosäten skär man ner på den här verksamheten i dag, men arbetslivsförberedande aktiviteter är väldigt viktiga för att studenter ska få arbetslivsanknytning, säger Kristin Öster, Saco Studentråds ordförande.

Under detta seminarium har, förutom Career Center, ett svenskt företag samt Göteborgs universitet bjudits in, som goda exempel för att berätta om sina sätt att arbeta med matchning och arbetslivsanknytning för studenter.  Jennie Hägg Wilhemsson, chef för Career Center, ska representera Career Center vid Luleå tekniska universitet i riksdagen. Mia Oldenburg, chef för studentservice vid Luleå tekniska universitet är också på plats.

– Det här känns ju väldigt spännande, som ett stort förtroende att förvalta. Vi har ju ett väldigt brett utbud på vårt Career Center på Luleå tekniska universitet och det ökar förutsättningarna att vi ska kunna erbjuda varje enskild student något som de passar just deras behov när det gäller arbetslivsanknytning, säger Jennie Hägg Wilhemsson.

Hon har som representant för Career Center 7-10 minuter till förfogande i riksdagen och då lägger hon fokus på Mentorskapsprogrammet ( mellan studenter och mentorer i arbetslivet), Kompetens-kontrakt (mer formaliserad samverkan mellan utbildning och företag) Extern styrelse (fångar upp vad företag i regionen efterlyser för kompetens), Branding You ( hur studenter ska lyfta fram sin kompetens inför arbetsmarknaden).

Kontakt

Jennie Hägg Wilhelmsson

Jennie Hägg Wilhelmsson, Avdelningschef

Telefon: 0920-491746
Organisation: Student, Verksamhetsstöd

Taggar