Öppet hus lockade hundratals

Publicerad: 10 november 2016

Musikhögskolan vid Luleå tekniska universitet anordnade öppet hus för gymnasie- och folkhögskoleelever i veckan. Ett arrangemang som lockade drygt 350 besökare.

Annie Svensson, studentrekryteringsadministratör, och en av arrangörerna bakom årets öppet hus glädjer sig över det stora besökarantalet och hoppas att det ska leda till att fler presumtiva studenter överväger utbildningarna i Piteå.

– Öppet hus är en rekryteringsinsats där vi arbetar för både långsiktig och kortsiktig framgång. Jag vet att förra årets öppet hus ledde till ansökningar till våra utbildningar och jag hoppas att arrangemanget leder till ökad igenkänning av Musikhögskolan och våra utbildningar inom musik och media. Förhoppningsvis också till ett ökat söktryck redan till våren, säger Annie Svensson.

Besökare från hela norra Sverige

Besökarna som kom från hela Norrbotten och norra Västerbotten fick ta del av aktiviteter från alla utbildningar vid Musikhögskolan. Dels aktiviter där besökarna fick prova på själva och ställa frågor men även vanliga lektioner som skedde inför öppen dörr.

Till årets Öppet hus kom grupper från följande skolor och folkhögskolor: Hjalmar Lundbohmsskolan i Kiruna, Sverigefinska folkhögskolan, Haparanda, Kalix folkhögskola, Björknäsgymnasiet i Boden, Kvarteret Lärkan, Luleå gymnasieby, Strömbackaskolan i Piteå, Anderstorpskolan i Skellefteå, Sunderby folkhögskola i Luleå samt Älvsbyns gymnasieskola.

Ida Hedman, Björknäsgymnasiet – Boden

– Dagen har varit bra och intressant. Det är fascinerande att se allt som försiggår här på universitetet. För mig var jazzdanslektionen det mest intressanta, det var jättehäftigt. Jag skulle absolut kunna tänka mig att studera här efter gymnasiet.

Engla Perström Heldebro, Hjalmar Lundbohmsskolan – Kiruna

– För mig är det mest intressant att se hur studiomusikerna jobbar för jag funderar på att söka den linjen efter att jag går ut gymnasiet. Utbildningen lockar mig för att man får chansen att utvecklas i sitt instrument och vara i studiomiljö nästan dagligen.

Wilma Fors, Hjalmar Lundbohmsskolan – Kiruna

– Jag är nyfiken på allt som händer under öppet hus men jag är extra intresserad av musiklinjerna. Jag visste inte så mycket om Musikhögskolan innan men jag har fått ett bra intryck och jag kan definitivt tänka mig att studera här efter gymnasiet.

I media

Annie Svensson