Orkesterstudenter på Norrbottensturné

Publicerad: 17 juni 2016

Studenterna på kursen Internationell orkesterakademi ger sig ut på en Norrbottensturné med start i morgon. Första stopp på turnén blir Festspelen i Piteå.

– Det ska bli mycket spännande att få höra studenterna nu när de gjort halva sin utbildning. Det här är musiker på en väldigt hög nivå så jag rekommenderar alla som har möjlighet att besöka en av konserterna, säger Sven-Erik Sandlund, universitetslektor vid Luleå tekniska universitet och lärare i flöjt.

Begåvade musiker från hela världen

Internationell orkesterakademi är en nystartad utbildning som universitet driver i samarbete med Kungliga Filharmonikerna/Stockholms konserthus och är placerad i Stockholm. Kursen vänder sig till unga mycket begåvade musiker från hela världen.

– Allt flyter på jättefint och jag kan inte tänka mig en bättre miljö än Kungliga Filharmonikerna för dessa unga musiker att utvecklas i, säger Sven-Erik Sandlund och berättar att de tio studenterna ser fram emot att spela i länet.

– De flesta kommer inte från Sverige och har aldrig varit i Norrbotten förut så det blir säkert lite exotiskt för dem. De har övat in en repertoar under våren och jag vågar lova väldigt fina konserter.

Ensemblen kommer att bjuda konsertbesökarna på musik av Stravinskij, Mozart, Beethoven med flera. Fullständigt turnéschema hittar du nedan.

18/6 kl. 18:30 Invigningskonsert Festspelen i Piteå
19/6 kl. 19:00 Kalix kyrka