Foto: Norrbottens Affärer
Luleå tekniska universitets Jonas Ekman flankerad av Norrbottens Medias Mats Ehnbom och Kalle Sandhammar, på prisutdelningen av utmärkelsen Årets ledare i Norrbotten. Foto: Norrbottens Affärer Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Prefekt utsedd till Årets ledare i Norrbotten

Publicerad: 16 september 2016

Luleå tekniska universitets Jonas Ekman är Årets Ledare i Norrbotten 2016.
Han får utmärkelsen för sitt moderna ledarskap och genomtänkta beslutsfattande.

”Med ett stort ansvarstagande, fokus på utveckling och en stark tilltro till sina medarbetare har Årets Ledare fått sin verksamhet att växa. Resultatet nås genom tydlighet, närvaro och uppmuntran – alltid med målet i sikte. Priset som Årets Ledare i Norrbotten 2016 tilldelas ett modernt ledarskap och ett genomtänkt beslutsfattande – och det går till Jonas Ekman, professor vid institutionen för system- och rymdteknik på Luleå tekniska universitet”, lyder den åtta personer starka juryns motivering.

Juryn hade i år rekordmånga nominerade att ta ställning till.

– Det har varit många intressanta som varit bra på olika saker, men när vi läste om Jonas så fastnade vi ganska snabbt för honom, sa Norrbottens Medias vd Mats Ehnbom, tillika chefredaktör för Norrbottens-Kuriren, som delade ut priset ihop med Kalle Sandhammar, vice vd och chefredaktör för NSD.

Jonas Ekman är prefekt vid Luleå tekniska universitets Institution för system- och rymdteknik. Den eller de som nominerat honom framhåller att han ”visat stor förmåga att få alla medarbetare att gå åt samma håll” och att han ”utvecklat den internationella miljön och lyckats få framstående internationella forskare att etablera sig och trivas i norra Sverige.” Utöver äran tilldelades Jonas Ekman också verket ”Fyren” av Anna Toresdotter.

Årets Ledare i Norrbotten är en årlig utmärkelse, som delas ut på den ledardag som arrangeras av Company Line, IOH Organisationsutveckling, Hermelinen och Norrbottens Media/Norrbottens Affärer.

I juryn för Årets ledare 2016 ingick: Sara Nilsson, Jämsa, Karin Zingmark Norrbottens läns landsting, Grete Solvang Stoltz, LKAB, Linn Berglund, Mats Ehnbom och Kalle Sandhammar från Norrbottens Media samt Mia Oldenburg och Elisabeth Sundelin, Luleå tekniska universitet.