Hoppa till innehållet
Ellinor Emillsson, Josefin Blomberg och Albin Lindberg
Ellinor Emillsson, Josefin Blomberg och Albin Lindberg 2016. Foto från Venture Cup. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Studentprojekt vidare i Venture Cup

Publicerad: 9 maj 2016

Venture Cup är en idétävling där bästa affärsidé vinner. Nu har ett studentprojekt från Luleå tekniska universitet för att effektivisera arbetet med kranar på byggarbetsplatser gått till regionsfinal i tävlingen.

KranPlan är namnet på det koncept som studenter från civilingenjörer inom arkitektur med inriktning mot husbyggnad årskurs fyra tagit fram.

–  Detta visar att våra studenter ligger väldigt nära arbetet inom byggbranschen när man kan utveckla sådana här koncept, säger Jarkko Erikshammar, adjungerad universitetsadjunkt vid Luleå tekniska universitet.

KranPlan är ett serviceerbjudande till kranuthyrningsföretag i form av en app för kontroll, kösystem och kommunikation för en effektivare krananvändning och bättre flöde i byggproduktionen.

Konceptet har utvecklats av studenterna Albin Lindberg, Josefin Blomberg och Ellinor Emilsson och har tidigare tävlat och vunnit ett hederspris i en studenttävling, s.k. Draknästet, som ingår i kursen Industriellt Byggande man läser på Luleå tekniska universitet. Läs mer om detta i länk nedan:

Jarkko Erikshammar

Erikshammar, Jarkko - Adjungerad universitetsadjunkt

Organisation: Byggproduktion och teknik, Industriellt och hållbart byggande, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser

Taggar