Hoppa till innehållet
Olof Martinsson, Malmgeologi
Olof Martinsson, Malmgeologi Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Teknologkårens pris till bästa lärare 2016

Publicerad: 6 december 2016

Teknologkårens pris till bästa lärare 2016 tilldelades Olof Martinsson, lektor och forskare inom malmgeologi vid Luleå tekniska universitet.

–  Det är en stor ära att få det här priset och särskilt då det är studenterna själva som utser pristagaren. Jag är väldigt intresserad av det ämne jag undervisar i och försöker också hjälpa andra att upptäcka hur spännande det är med geologi. Att då bli utsedd till årets lärare känns som att man kanske lyckats med den uppgiften, säger Olof Martinsson.
 
–  I de flesta kurser jag håller i kopplar jag praktiska övningar till det teoretiska innehållet och gör även återkopplingar till kunskap erhållen i tidigare kurser för att ge ett sammanhang i allt våra studenter lär sig inom geologi. Jag försöker också ständigt förbättra kurserna och uppdaterar därför innehållet inför varje nytt kurstillfälle. Eftersom jag håller i kurser från första till sista året i programmet Naturresursteknik med inriktning mot Malm och mineral så har jag också förmånen att kunna lära känna studenterna ganska väl och på nära håll följa dem och se hur de utvecklas vilket är mycket inspirerande för mig som lärare, avslutar Olof Martinsson.

Juryns motivering

Genom sin goda pedagogik och passion for sitt eget ämne skapar Olof Martinsson ett intresse for geovetenskap bland sina studenter. Olof häller igång motivationen hos studenterna genom att vara tillgänglig for frågor och diskussioner, samt att aktivt involvera studenterna i undervisningen. Olof tycker även det är viktigt att koppla studierna till det framtida yrkeslivet och håller koll på studenternas framgångar, vilket skapar ytterligare motivation för de pågående studierna. Olof är en mycket omtyckt lärare bland studenter och är därför Årets bästa lärare 2016!

Olof Martinsson

Olof Martinsson, Universitetslektor

Telefon: 0920-493669
Organisation: Malmgeologi, Geovetenskap och miljöteknik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser