106 företag med på LARV

Publicerad: 26 januari 2017

106 företag deltog i den årliga arbetsmarknadsmässa som ordnas av Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet. European Space Agency, ESA, var för första gången på plats för att knyta kontakt med universitetets studenter.

Luleå Arbetsmarknadsvecka, LARV, har varit ett återkommande arrangemang sedan 1983. Teknologkåren håller i trådarna för LARV, som involverar över 200 studenter.

– LARV är en mötesplats för studenter och näringsliv. Det är en fantastisk möjlighet för studenter att knyta personliga kontakter med olika företag, säger Nikolaj Kønig, pr-ansvarig för LARV och industriell ekonomi-student.

I år deltog 106 företag på arbetsmarknadsmässan.

–  Målet var 100 företag och vi är väldigt nöjda med att ha slagit det, säger Nikolaj Kønig.

Fler rymdbolag på plats

På studenternas eget önskemål fanns i år fler utställare från rymdområdet på arbetsmarknadsmässan. Tre representanter från European Space Agency, ESA, hade rest från Darmstadt i Tyskland till Luleå för att för första gången vara med på LARV.

– Luleå tekniska universitet har ett rymdfokus så det passar bra för oss att vara på plats här och träffa studenter och informera om oss och om vårt traineeprogram, säger ESA:s Klara Widegård.

I media: