Anna Degerman
Anna Degerman blir universitetets nya chef för studentrekryteringen. Foto: Per Pettersson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Anna Degerman ny chef för studentrekryteringen

Publicerad: 16 januari 2017

Anna Degerman blir ny chef för Luleå tekniska universitets studentrekrytering.
– Det är ett väldigt roligt och utmanande jobb. Det är viktigt för hela regionen att vi kan rekrytera duktiga studenter till Luleå tekniska universitet, säger hon.

Tjänsten som chef för studentrekryteringen är ny. Syftet med rollen är att – i nära samarbete med institutionerna – leda, driva och utveckla universitetets rekrytering av studenter. Sälj- och besökskanaler ska byggas upp och arbetet med målgruppsanalyser utvecklas.

Anna Degerman har 20 års erfarenhet från chefsbefattningar i olika branscher och sektorer. De senaste sju åren har hon varit Luleå kommuns tillväxtchef.

– I den rollen har jag jobbat nära Luleå tekniska universitet. Jag vet vilken kompetens som finns på universitetet, som jag ser som en nationell tillväxtmotor. Jag har en lång erfarenhet av att jobba med stort kundfokus och det ska bli roligt och utmanande att göra det på universitetet, som är en mycket intressant arbetsgivare, säger Anna Degerman och fortsätter:

– Jag ser fram emot att sätta mig in i universitetets verksamhet och att dyka ner och hämta kunskap om de nuvarande studenterna och varför de valt att studera hos oss. Utifrån det vill jag jobba vidare med att locka nya studenter.

Fortsätta locka studenter

Universitetsdirektör Staffan Sarbäck pekar på vikten av att Luleå tekniska universitet fortsätter att attrahera studenter, kompetens och forskningsfinansiärer.

– Universitetet har, utifrån ett urstarkt varumärke, hittills varit lyckosamt med att locka studenter från hela Sverige. Vi har i dag ett högt söktryck till våra utbildningar. Såväl universitetets ledning som dess styrelse har en samsyn kring behovet att ytterligare utveckla arbetet med vår studentrekrytering. Vi är därför mycket glada och stolta över att vi lyckats rekrytera en toppkraft, Anna Degerman, för detta uppdrag, säger Staffan Sarbäck.

– Anna har en gedigen och spännande bakgrund som gör att vi nu kan professionalisera säljrollen utifrån hennes unika egenskaper, vilket kommer att ge universitetet en uppenbar konkurrensfördel, säger Pål Kastensson, marknadschef vid Luleå tekniska universitet.

Anna Degerman är civilingenjör i maskinteknik med inriktningen industriell ekonomi. Hon läste själv på Luleå tekniska universitet och säger att det ska bli roligt att återvända efter 26 år i arbetslivet.

– Jag vet vilken bra utbildning jag fick med mig och vilken dörröppnare det har varit för mig. Det gör det extra motiverande att vara med och rekrytera nya studenter, säger Anna Degerman, som preliminärt tillträder sin tjänst i slutet av februari.

I media: