Hoppa till innehållet
Honorary Doctors´Academy
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Leif Östling ordförande för ny akademi

Publicerad: 12 maj 2017

Till ordförande i styrelsen för Honorary Doctors' Academy har utsetts Leif Östling, ordförande i Svenskt Näringsliv och hedersdoktor vid Luleå tekniska universitet. Honorary Doctors' Academy är en nybildad akademi för personer som utnämnts till hedersdoktorer vid Luleå tekniska universitet, mottagit förtjänstmedalj samt är eller har varit rektor vid universitetet.

– Ett organiserat samarbete mellan Luleå tekniska universitet och de som utsetts till hedersdoktorer eller fått förtjänstplaketter ökar universitetets kontaktnät med näringsliv, omgivande samhälle och andra forskningsinstanser. Samtidigt får nya akademien möjlighet att ge något tillbaka till universitetet som tack för de fina utmärkelserna. Dessutom skapas nya utvecklingsmöjligheter i den interna samvaron i akademien, säger Leif Östling.

Foto: Markus Marcetic
Leif Östling, ordförande i Svenskt Näringsliv har utsetts till ordförande i styrelsen för Honorary Doctors' Academy. Foto: Markus Marcetic

Syftet med den ideella föreningen är att medlemmarna ska få kontinuerlig information om Luleå tekniska universitetet och dess samverkan med näringsliv, samhälle och kulturliv. Föreningen ska underlätta för medlemmarna att engagera sig i olika verksamheter kopplade till universitetet, som att delta i referensgrupper och styrelser till att skapa kontakter mellan universitetet och medlemmens kontaktnät eller att engagera sig i universitetets innovationsverksamhet och avknoppningar.

Ett första medlemsmöte hölls på Norra Latin i Stockholm, torsdag 11 maj. I samband med detta möte utsågs en styrelse med förutom ordförande Leif Östling, 2 vice ordförande Elisabeth Nilsson och Per-Erik Lindvall samt ledamöterna Rune Andersson, Gunnar Liljedahl, Malin Frenning, Thomas Nilsson  och Kjell Sundvall.

I media