Hoppa till innehållet
Pedram Hajigholi-ltu
Pedram Hajigholi, student och initiativtagare till Luleå Philmfestival. Foto: Sofia Stridsman Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Ny filmfestival för studenter

Publicerad: 25 januari 2017

Luleå tekniska universitet får en ny filmfestival, Luleå Philmfestival, som hålls 25-26 april. Senast den 12 april ska studenter som vill vara med och tävla lämna in sina bidrag.

Luleå Philmfestival är ett initiativ från civilingenjörsstudenten Pedram Hajigholi, som tillsammans med åtta andra studenter är med i den nystartade föreningen som i april arrangerar den första Luleå Philmfestival.  

– Vår vision är att det ska bli ett återkommande evenemang, säger Pedram Hajigholi.

Festivalen, som hålls på Luleå tekniska universitet, är tänkt att bli ett tvådagarsevenemang (25-26 april) och vara en kombination av filmfestival och arbetsmarknadsmassa. 

Max tio minuter lång film

Studenter vid Luleå tekniska universitet och Umeå universitet kan vara med och tävla med egna filmer, i kategorier som bästa manus, bästa regi, bästa ljud och bästa visuella effekter. 

Formen är helt fri – enda kravet är att filmerna inte får vara längre än tio minuter. Senast 12 april ska tävlingsbidragen vara inlämnade.

– En filmfestival är något som uppmuntrar och gynnar studenternas kreativitet, samtidigt som det är bra för gemenskapen, säger Pedram Hajigholi, som berättar att två av filmfestivalens samarbetspartners är Filmpool Nord och LTU Business.

 

I media:

Taggar