David Rönnberg Sjödin
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Pris till framstående forskare

Publicerad: 21 mars 2017

David Rönnberg Sjödin, universitetslektor i entreprenörskap och innovation, har fått pris från Kungliga Skytteanska Samfundet för att fortsätta utveckla sin framgångsrika forskning vid Luleå tekniska universitetet.

Samfundet tilldelar David Rönnberg Sjödin ett pris till en yngre forskare vid Luleå tekniska universitet för att uppmärksamma hans forskning inom områdena funktionsförsäljning, avancerade industriella tjänster och nya affärsmodeller.

– Det är naturligtvis en stor ära att tilldelas detta pris. Samtidigt är det ett kvitto på att det arbete som jag och mina kollegor engagerat oss i är viktigt och uppskattat. Därför är priset ytterligare en sporre att fortsatta vårt arbete med att från forskningen utveckla metoder och kunskap för att stödja svensk industris omställning mot nya affärsmodeller, innovation och konkurrenskraft, säger han.

Stärker universitetet inom entreprenörskap

David Rönnberg Sjödin disputerade 2013 med sin avhandling om innovationssamverkan mellan processindustriföretag och deras utrustningsleverantörer. Som post-doc har han studerat utveckling och försäljning av avancerade tjänster med ett femtontal av sveriges större tillverkande företag. Arbetet har bidragit till att stärka konkurrenskraften nationellt samt hos regionens tongivande företag som LKAB, Gestamp Hardtech och Boliden. Med priset vill Kungliga Skytteanska Samfundet uppmuntra David till att fortsätta utveckla sin forskning vid Luleå tekniska universitet och därmed ytterligare stärka universitetet som en ledande forskningsaktör inom entreprenörskap och innovation.

Priset är på 30 000 kronor och delas ut vid universitetets akademiska högtid i höst.

David Sjödin

Sjödin, David - Biträdande professor

Organisation: Entreprenörskap och innovation, Industriell Ekonomi, Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle