Luleå tekniska universitet
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Regeringen har utsett ny styrelse för Luleå tekniska universitet

Publicerad: 6 april 2017

Regeringen har i dag fattat beslut om ordförande och andra externa ledamöter i styrelserna för 30 statliga universitet och högskolor för perioden 1 maj 2017 – 30 april 2020. Beslutet omfattar 236 personer varav cirka hälften är helt nya namn.

Dagens beslut har föregåtts av en process där regeringen har utsett två nomineringspersoner för respektive lärosäte som har haft i uppdrag att lämna förslag till åtta externa styrelseledamöter (inklusive ordförande).

Förordnande av ledamöter i styrelser för 30 universitet och högskolor från och med den 1 maj 2017 till och med den 30 april 2020. För Luleå tekniska universitet är följande externa ledamöter utsedda av regeringen:
Ann Persson Grivas, generaldirektör för Luftfartsverket, Markus Gustafsson, vd Prime, Eva Nordmark, ordförande TCO (ordförande i LTU:s styrelse), Mikael Nyström, vd Mobilaris, Mikael Ramström, Direktör - Globala Strategiska Projekts och Allianser, Atlas Copco, Åsa Sundqvist, direktör Verksamhetssupport & Affärsutveckling LKAB, Birgitta Vallgårda, professor i scenframställning vid Teaterhögskolan, Lunds Universitet samt Jan Ove Östensen, vd Volvo Technology.