Hoppa till innehållet

SM i Ekonomi avgörs i Luleå

Publicerad: 11 maj 2017

11-14 maj arrangeras Svenska Mästerskapen i Ekonomi 2017 på Luleå tekniska universitet. I den prestigefulla tävlingen konkurrerar 22 lärosäten från hela landet om titeln ”Svensk mästare i ekonomi”.

Torsdag till söndag denna vecka kommer 218 studenter från hela landet att vara i Luleå för att delta i SM i Ekonomi.

– Det var en hård intern konkurrens under deltävlingen den 8 mars och de som gick vidare ska nu försvara sin skola i Luleå. Den 13 maj får lagen som gått vidare till final svara på frågor inför publiken. Momenten baseras på teorier och kunskaper som ingår i kurserna på landets alla ekonomprogram, säger Isabella Holmberg som är tävlingsansvarig för SM i Ekonomi och läser civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet.

SM i Ekonomi pågår 11-14 maj och innehåller mer än tävlingsmomenten. De deltagande studenterna kan under veckan lyssna på intressanta föreläsare som Per Holknekt, entreprenör och grundare av klädföretaget Odd Molly, och Catrin Fransson, vd för AB Svensk Exportkredit, utsedd till en av Sveriges mäktigaste kvinnor av tidningen Veckans Affärer och tidigare student vid Luleå tekniska universitet.

Studenter har planerat arrangemanget

Ekonomsektionen på Luleå tekniska universitet ansökte om att anordna årets SM i Ekonomi och en projektgrupp bestående av tolv studenter från Luleå har sedan planerat arrangemanget. 

– Tävlingen har funnits i över trettio år och det är roligt att vi har en så duktig studentorganisation som nu får arrangera den. Det är ett bra sätt att synas och höras på, säger Daniel Örtqvist, huvudutbildningsledare på Luleå tekniska universitet. 

Finalen som avgörs lördag den 13 maj klockan 13-16 på Kulturens hus i Luleå är öppen för allmänhet och medier.

Vid frågor, kontakta:

Isabella Holmberg, tävlingsansvarig för SM i ekonomi, 070-87 62 362

Dennis Gustafsson, projektledare för SM i Ekonomi, tel 070-79 68 119

I media

Taggar