Hoppa till innehållet
LokalbussLLT
Från 2018 ska studenters busskort i Luleå bli billigare. Foto: LLT Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Subventionerade busskort för studenter

Publicerad: 18 maj 2017

Nästa år blir det billigare för studenter vid Luleå tekniska universitet att åka buss i Luleå.

– Det är mycket positivt att det blir billigare och enklare för våra studenter att använda lokaltrafiken i Luleå. Studenterna utgör en stor andel av Luleås befolkning och det är viktigt att de på ett enkelt sätt kan nyttja hållbara transportalternativ för att ta sig mellan universitetet, bostad och fritidsaktiviteter, säger Johan Sterte, rektor för Luleå tekniska universitet.

De subventionerade busskorten för studenter vid Luleå tekniska universitet är en del i Luleå kommuns satsning på kollektivtrafiken för åren 2018-2020, och lyfts fram som ett sätt att närmare knyta ihop universitetsområdet med centrala Luleå. Enligt kommunens förslag till budget kommer även en busslinje med elbussar att införas mellan Porsön och Kronan.

Drivit frågan länge

– Vi i Luleå Studentkår tycker det här är väldigt roliga nyheter. Detta är en viktig fråga som våra studenter har lyft i olika sammanhang under en längre tid. Tidigare har det funnits ett subventionerat busskort för personer upp till 26 år och våra studenter lever i ett varierat åldersspann och tycker därför att det är extra roligt att alla studenter blir inkluderade i detta sammanhang, säger Carl Johan Granqvist, ordförande för Luleå Studentkår.

Den exakta modellen för subventioneringen av busskorten för studenter är inte klar, utan ska arbetas fram av kommunen, Luleå tekniska universitet och studentkårerna.

– Vi är glada att se att vår samverkan tillsammans med kommun och universitetet gör skillnad och bidrar till att göra Luleå till en bättre stad för alla studenter, säger Carl Johan Granqvist.

Taggar