Ylva Fältholm rektor
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Ylva Fältholm ny rektor vid Högskolan i Gävle

Publicerad: 27 april 2017

Regeringen har idag beslutat att Ylva Fältholm, professor vid Luleå tekniska universitet, blir ny rektor för Högskolan i Gävle. Hon tillträder sin befattning den 1 juli.

– Jag är väldigt hedrad över detta förtroende! Högskolan i Gävle är ett lärosäte som vill utvecklas och har två profiler, Byggd miljö och hälsofrämjande arbetsliv, som kommer att ha en avgörande betydelse för vårt samhälles utveckling. Högskolans starka arbete för en hållbar livsmiljö imponerar och jag ser mycket fram emot att tillsammans med medarbetare och studenter få vara med och fortsätta det arbetet, säger Ylva Fältholm.

Ylva Fältholm är idag verksam som professor i arbetsvetenskap i ämnet industriell produktionsmiljö vid Luleå tekniska universitet. Hon har haft flera ledande positioner inom universitetet, bland annat som prefekt och dekan för den tekniska fakulteten. Hon engagerar sig mycket i samverkansarbetet och har haft en rad olika styrelse- och förtroendeuppdrag, som exempelvis Institutet för rymdfysik och Fastelaboratoriet, ett center för innovationer.

– Ylva har varit en stor tillgång för Luleå tekniska universitet och vi är tacksamma för hennes bidrag under åren här. Vi kommer att sakna henne men är samtidigt glada för hennes skull och önskar henne varmt lycka till i sin nya roll som rektor vid Högskolan i Gävle, säger Åsa Wallström, prefekt för Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle vid Luleå tekniska universitet.

En enhällig högskolestyrelse beslutade i februari att föreslå Ylva Fältholm som ny rektor vid Högskolan i Gävle.

– Jag är övertygad om att Ylva Fältholm blir en perfekt rektor för att leda Högskolans fantastiska framgångsresa, säger Carina Blank, styrelseordförande för Högskolan i Gävle.

Ylva Fältholm efterträder nuvarande rektor Maj-Britt Johansson, som varit rektor sedan 2008.

I media

Ylva Fältholm

Fältholm, Ylva - Professor

Organisation: Arbetsvetenskap, Människa och teknik, Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle