Hoppa till innehållet
Populär utbildning
Populärt läsa till förskollärare på Luleå tekniska universitet Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Förskollärare populär utbildning på Luleå tekniska universitet

Publicerad: 3 november 2020

Antalet sökande till Luleå tekniska universitet har ökat på samtliga sökbara program till vårterminen 2021. En stor ökning är det bland annat till förskollärare, där ökar antalet förstahandssökande med 39 procent jämfört med året innan.

− Det är jätteroligt att vi ökar sökande till förskollärare. Förskollärare behövs i regionerna. Det är kul att studenterna har upptäckt att det finns en bra arbetsmarknad för förskollärare. Det är det vi ser i våra söksiffror, plus att intresset för våra distansutbildningar har ökat, säger Bo Jonsson, prefekt på Institutionen för konst, kommunikation och lärande, vid Luleå tekniska universitet.

Samtliga utbildningar ökar förstahandssökande
Antalet förstahandssökande ökar till samtliga sökbara program på Luleå tekniska universitet, till vårterminen 2021, jämfört med förra året. Fysioterapeut ökar antalet förstahandssökande från 69 till 90 förstahandssökande. Programmet har 35 platser. Andelen sökande till röntgensjuksköterska ökar från 175 till 228. Programmet har 40 platser. Andelen förstahandssökande till sjuksköterska ökar från 286 till 341. Utbildningen har 100 platser. Även bygg- och anläggning ökar antalet förstahandssökande från 21 till 48. Utbildningen har 20 platser. Byggkonstruktion brand påbyggnad ökar antalet förstahandssökande från 8 till12. Utbildningen har 15 platser.