Hoppa till innehållet
Foto: Ida Johansson
Elin Johansson kallar sig Elin Evelina som artist. Foto: Ida Johansson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Supermänsklig debutsingel

Publicerad: 8 maj 2020

Elin Johansson, student vid programmet gehörsbaserat musikskapande, släpper nu sin debutsingel Human på Spotify. En låt inspirerad av komplicerade förhållanden och Spindelmannen.

− Låten bygger till stora delar på repliken ”I’m only human, punch me and i’ll bleed” från Spindelmannen 2. Vid tillfället var det något jag kunde relatera till och resten av texten bara föll på plats, säger Elin Johansson eller Elin Evelina som hon kallar sitt musikaliska alter ego. Den nya singeln finns tillgänglig på streamingsajten fredag den 8 maj, något hon självklart ser fram emot.

− Det känns så himla roligt! Jag tycker själv att låten är jättebra och är väldigt stolt över den.

Gitarrbaserad popmusik

Elin Johansson beskriver den kommande debutsingeln som gitarrpop med mänskliga inslag.

− Vi har använt oss av mycket percussion som man gör med munnen tillsammans med stämmor som skapar ös i refrängen.

Elin som ursprungligen kommer från Vänersborg flyttade till Piteå för att studera vid programmet gehörsbaserat musikskapande för snart två år sen. Att det var musiken hon skulle ägna sig åt var dock länge långt ifrån självklart.

− Länge var drömmen att bli polis men sedan några år tillbaka har låtskrivandet tagit över och nu finns det ingen tvekan om vad som är drömyrket längre, säger Elin Johansson och berättar att den snart avslutade musikutbildningen inte blir slutet på hennes akademiska bana.

− Till hösten kommer jag att studera till fysioterapeut. Musikbranschen är tuff och därför känns det bra att ha något annat att falla tillbaka på om jag inte kan försörja mig som artist.

Kan fokusera på musiken

Men först ska den aspirerande artisten avsluta studierna på Musikhögskolan vid Luleå tekniska universitet och med en dryg månad kvar till examen kan Elin Johansson så smått börja göra bokslut.

− Jag har trivts väldigt bra! Man får mycket tid till att fokusera på sitt musikskapande samtidigt som man får chans att bolla idéer med erfarna lärare. För den som verkligen vill ägna sig åt musik och låtskrivande finns det ingen bättre utbildning.

Har du något råd till den som funderar på att söka programmet?

− Ta vara på tiden och gör det bästa av den. Du har alla möjligheter på utbildningen oavsett om det gäller inspelning eller att hitta kontakter som kommer hjälpa dig framåt.

Debutsingeln Human kommer i sommar att delta i musiktävlingen P4 Nästa.

Taggar