09:30 15 maj

Luleå, Sal B192
marita.holst@ltu.se
Publicerad: 11 mars 2019

Välkommen till en dag där vi presenterar, diskuterar och utvecklar samverkan mellan Luleå tekniska universitet och kommunerna i Norrbotten för att vi tillsammans ska kunna bygga framtidens Norrbotten.

Norrbotten står inför stora demografiska utmaningar och ett stort behov av arbetskraft fram till 2030. Hur vi kan öka antalet studenter på Luleå tekniska universitet som därefter väljer att stanna kvar i regionen och bygga framtidens Norrbotten?

Under dagen presenterar vi tidigare eller pågående framgångsrika samarbeten och tittar på några aktuella samhällsutmaningar och hur vi kan lösa dem i samverkan. Deltagare har också möjligheten att utbyta erfarenheter och knyta kontakter för vidare samverkan med universitetet.

Målgrupper är näringslivschefer, kommunchefer, skolledare och studie- och yrkesvägledare samt forskare från olika forskningsområden vid Luleå tekniska universitet.

Kommunerna i Norrbotten och Luleå tekniska universitet kan tillsammans bygga framtidens Norrbotten!

Välkommen!

Preliminärt program:

09.30 Kaffe/te och mingel
10.00  Inledning av dagen.
10.15 Samhällsutmaningar och aktuell forskning
11.30 Goda exempel på samverkansprojekt och studentliv vid Luleå tekniska universitet
12.30 Lunch
13.30 Parallella aktiviteter
1. Skolledare och studievägledare: Hur förbereder vi gymnasieelever för universitetsstudier
2. Näringslivschefer: Samverkansplattform för regional innovation och tillväxt. Ökad samverkan med universitetet
3. Kommuncheferna: Samtal med Pro-rektor Pär Weihed
15.00 Gemensam avslutning

Anmäl dig senast den 7 maj 2019 via formuläret nedan.

Vill du veta mer?

Marita Holst