Hoppa till innehållet
Anders Lövgren, future ordering
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

”Studenten blev vår nya medarbetare”

Publicerad: 16 juni 2021

Anders Lövgren har varit mentor i Luleå tekniska universitets Mentorskapsprogram under flera år, och dessutom lyckats rekrytera en av sina adepter som medarbetare till företaget Future Ordering där han är CTO.

Future Ordering har varit involverade i flera olika samarbeten med Luleå tekniska universitet, och i samband med det fick Anders höra talas om mentorskapsprogrammet.

– Jag såg det som ytterligare en bra möjlighet att samarbeta. Att få lära känna fantastiska studenter, dela med mig av mina erfarenheter och samtidigt lära mig av dem har varit väldigt givande, säger han.

Student blev kollega

För företag som är i behov av att rekrytera kan mentorskapsprogrammet, likt universitetets övriga studentsamverkansmöjligheter, vara ett sätt att hitta ny personal.

– Redan första året jag var mentor övergick studenten till att bli medarbetare efter avslutade studier, så nu är vi kollegor. Vi har även fått möjlighet att presentera oss och sprida kunskap om vårt företag på universitetet, säger Anders.

Bygga nätverk

Mentorskapet bidrar till många positiva följdeffekter, tycker Anders och uppmanar fler att knyta kontakter och bredda sitt nätverk på detta sätt.

– Ta chansen, för det är en möjlighet man inte bör missa. Jag har varit mentor under fyra år och det har hjälpt mig i min egna personliga utveckling, jag har lärt känna mina adepter och de har bidragit till många bra diskussioner och kluriga frågor.

Projektledare Mentorskapsprogrammet

Linda Ljungberg, Projektledare

Organisation: Samverkan och studentrekrytering, Verksamhetsstöd