Hoppa till innehållet
programmering_lärare
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Att programmera med workshops

Publicerad: 8 april 2020

Utveckla dina kunskaper och färdigheter i programmering baserat på lärandemålen i Skolverkets webbkurs "Programmering".

Om kursen

Du kommer att introduceras till grunderna i programmeringsmiljöerna som behandlas som en utgångspunkt för vidare kompetensutveckling för att skapa, läsa, felsöka, testa och förbättra programkoden och reflektera över hur programmering kan användas i undervisningen. 

Workshopsserien består av 4 träffar och genomförs parallellt med webbkursen ”Att programmera”. Upplägget består av föreläsningar, praktiska övningar, workshops och gruppdiskussioner med utgångspunkt från Skolverkets webbkurs ”Att programmera”.

Workshop 1

Gemensam träff för alla deltagare. Därefter väljer deltagarna ett av spåren Scratch, Micro:bit och Python. Till denna träff bjuds rektorer in att delta.

Innehåll: Introducering av programmering i undervisning kopplat till centralt innehåll i läroplanen, introduktion i datalogiskt tänkande.

Deltagarna delas in i studiegrupper som kan stötta varandra i lärandet och byta erfarenheter under det att deltagarna följer webbkursen.

Workshop 2

Förberedelse: deltagarna har genomgått del 1 i webbkursen och börjat arbeta i det valda spåret.

Innehåll: introduktion av grundläggande begrepp och strategier med koppling till programmering i undervisningen, fortsatt arbete med uppgifterna under handledning av workshopledare.

Workshop 3

Förberedelse: deltagarna har genomgått hälften av webbkursen.

Innehåll: repetition av grundläggande begrepp, fortsatt arbete med uppgifterna under handledning av workshopledare.

Workshop 4

Förberedelse: deltagarna har genomgått merparten av webbkursen.

Innehåll: introduktion i programmering i undervisning, exempel på hur deltagarna kan arbeta vidare efter kursen samt stöd för kompetensutveckling, fortsatt arbete med uppgifterna under handledning av workshopledare.  

För mer information kontakta:

Tina Bäckström

Tina Bäckström,

Telefon: 070-2371261
Organisation: Verksamhetsstöd