Hoppa till innehållet
Affärsmodell

Affärsmodeller för nya entreprenörer

Publicerad: 26 april 2021

Om du är redo att starta ett eget företag eller vill utveckla verksamheten i ett företag där du är anställd, är det här rätt kurs för dig. Du får en förståelse för vad affärsmodeller är och hur de används för att göra ett företag inom besöksnäringen framgångsrikt.

Bygg viktiga färdigheter för att starta ett företag

Du presenteras för en rad olika typer av affärsmodeller, liksom exempel på verktyg som hjälper dig att bygga din unika affärsmodell. Du får praktiska uppgifter och har chans att dela dina affärsidéer och diskutera med andra elever i kursen.

Om kursen

Kursen ger dig möjlighet att lära dig nya tekniker och verktyg som kan användas för att identifiera och analysera nya affärsmöjligheter och modeller på ett kreativt och strukturerat sätt.

Vad kommer du lära dig?

  • Förklara teori och grunder för affärsmodeller
  • Viktiga verktyg för utveckling av affärsmodeller
  • Praktiska exempel på framgångsrika affärsmodeller
  • Insikter i affärsmodellskomponenternas värdeskapande, värdeleverans och värdefångst

Studera med entreprenörs- och innovationsexperter vid LTU

Luleå tekniska universitet är känt för sin forskning om innovativt företagande och entreprenörskap. Du får ta del av den senaste forskningen och får ta del av goda exempel och verktyg för besöksnäringen.

Vem är lärare?

Utbildare är Wiebke Reim, biträdande universitetslektor med doktorsexamen i entreprenörskap och innovation. Wiebkes forskning bedrivs i nära samarbete med industrin och fokuserar på affärsmodeller för produktservice-system, digitalisering och cirkulär ekonomi.

Trailer: Affärsmodeller för nya entreprenörer

Wiebke Reim

Wiebke Reim, Biträdande universitetslektor

Telefon: 0920-492079
Organisation: Entreprenörskap och innovation, Industriell ekonomi, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle