Hoppa till innehållet
Välbeffinande

Arbetsplatsens välbefinnande: att bygga självkänsla och hantera stress

Publicerad: 26 april 2021

Lär dig att hantera stress på arbetsplatsen för att förbättra ditt välbefinnande. Många av oss lider av låg självkänsla och känner att vi inte räcker till. Det kan göra jobbet till en krävande upplevelse och ha negativ inverkan på livet i stort.

Topp 100 Class Central

Denna kurs är en av de mest populära universitetskurserna som lanserats under 2021 enligt Class Central. Class Central sammanställer onlinekurser och MOOC:ar från toppuniversitet som Stanford, MIT, Harvard, etc. som erbjuds via FutureLearn, Coursera, Udacity, edX och andra.

De 100 mest populära universitetskurserna.

Utforska strategier för att minska stress på arbetsplatsen

Denna kurs hjälper dig att ta fram strategier för att njuta av ett bättre arbetsliv och förbättrad mental hälsa på jobbet. Ämnen som tas upp är bland annat hur du hanterar stress på arbetsplatsen, hur du skapar självkänsla och minskar din arbetsbelastning genom prioritering, arbetsplatsroller och ansvar.

Bygg självkänsla och förstå ditt verkliga värde

I slutändan hjälper den här kursen dig att identifiera negativa känslor så att du kan reflektera över dessa och vidta åtgärder för att förebygga dem. Slutresultatet blir förbättrad mental hälsa och välbefinnande, vilket gör att du får större glädje av både arbete och privatliv.

Vad får du lära dig?

Kursen utforskar tre viktiga teman som alla handlar om att må bra på arbetsplatsen. Dessa teman inkluderar hantering av stress, hantering av uppgifter och förbättring av självförtroende och självkänsla. Under kursen kommer du att utforska:

 • Hur ditt fysiska och emotionella välbefinnande bidrar till stress och vilka förändringar du kan göra för att minska din stress och förbättra din livskvalitet på arbetsplatsen.
 • Hur du minskar din arbetsbelastning genom att prioritera uppgifter och ansträngningar för att slutföra uppgifter samtidigt som du behåller en hälsosam och professionell relation till arbete och kollegor.
 • De olika rollerna och ansvarsområdena på arbetsplatsen och vad du kan göra för att förbättra din situation genom att navigera i vanliga fallgropar och missförstånd.
 • Ditt självvärde och hur du kan arbeta för att förbättra ditt självförtroende, utveckla dina färdigheter och få en bättre förståelse för din betydelse på arbetsplatsen.

Vad kommer du att uppnå?

I slutet av kursen kommer du att kunna ...

 • Identifiera oönskade personliga reaktioner på typiska arbetssituationer
 • Reflektera över sätt att förbättra ditt personliga välbefinnande på arbetsplatsen
 • Förstå hur visst beteende påverkar andra och lär dig hur du använder denna förståelse för att förbättra arbetsrelationer och din egen situation på arbetsplatsen.
 • Utveckla en verktygslåda med användbara strategier och taktik att använda för att minska stress och förbättra ditt välbefinnande på arbetsplatsen.
 • Upptäcka ditt självvärde och din betydelse på arbetsplatsen.
   

Vem är kursen för?

Den här kursen riktar sig till alla som möter stress eller låg självkänsla på arbetsplatsen. Såväl arbetstagare som arbetsledare.

 

Trailer: Välbefinnande på arbetsplatsen: att bygga självkänsla och hantera stress

Ansvarig lärare

Josef Hallberg

Josef Hallberg, Biträdande professor, Meriterad lärare

Telefon: 0920-493177
Organisation: Distribuerade datorsystem, Datavetenskap, Institutionen för system- och rymdteknik