Hoppa till innehållet
Projekt

Hur du lyckas med projekt

Publicerad: 26 april 2021

Du som projektledare är den som kan avgöra om ett projekt lyckas eller inte. I den här kursen utforskar vi olika perspektiv hur man lyckas med projekt.

Att leda projekt handlar om att leverera resultat inom utsatt tid och efter givna resurser. Det handlar också om att vara lyhörd, flexibel och att kunna hantera förändringar. Den här kursen ger dig grundläggande kunskaper för att styra och organisera framgångsrika projekt, specifikt inom besöksnäringen.

Vad är och hur lyckas med projekt

Du presenteras för begrepp och principer bakom effektiv projektledning och lära dig hur du skapar en projektplan som kan fungera för både stora och små projekt.

Projektplaner är ett vanligt och effektivt sätt att organisera arbete, oavsett vad ditt jobb är. När du arbetar med ett projekt handlar det om att uppfylla mål i tid och enligt budget. Det kan låta enkelt, men osäkerhet och ofta ett komplext uppdrag gör projektledning utmanande. Den här kursen hjälper dit att lyckas med ditt projekt.

Projektledning för små och medelstora företag

Med hjälp av fallstudier och exempel från små och medelstora företag (SMF) får du lära dig mer om att planera projekt, specifikt inom besöksnäringen.

Vad lär du dig?

  • Förståelse för begrepp och principer avseende projekt och projektledning 
  • Förståelse för olika koncept relaterade till projektplanering och lyckade projekt
  • Analysera case relaterat till att planera och lyckas med projekt, särskilt för små och medelstora företag (SMF) inom besöksnäringen

Vem är kursen för?

Kursen är utformad för alla som är intresserade av att lära sig mer om projektledning och planering. Kursen vänder sig särskilt till dig inom besöksnäringen som är intresserad av hur man kan planera för lyckade projekt.

Trailer: Hur du lyckas med projekt

Ansvarig lärare

Fredrik Backlund

Fredrik Backlund, Pedagogisk utvecklare

Telefon: 0920-492077
Organisation: Kvalitetsteknik och logistik, Pedagogisk utveckling, externfinansiering och kvalitet, Verksamhetsstöd