Hoppa till innehållet
Snö

Snö: Vad är det och vilken roll har det

Publicerad: 26 april 2021

Utforska vetenskapen bakom snö – hur den bildas, vilka olika typer som finns och hur den bäst kan användas.

Snö är ett material som kan vara nästan lika lätt som luft eller tungt som sten. I kursen Snow: What It Is and Why It Matters 1 och 2 zoomar du in i snöns ständigt föränderliga egenskaper och får göra enkla vetenskapliga mätningar.

Vem är den här kursen för?

Kursen är utformad för dig som arbetar med snö i ditt dagliga arbete inom vinterturism eller som använder snö som en produkt i din verksamhet. Det kan omfatta alla olika typer av yrkesroller som till exempel receptionist på hotell, turguider, personer som förbereder testbanor och skidspår eller arbetar med vägunderhåll. Kursen är också lärorik för dig som vill veta mer om snö som material eller som utövar fritidsaktiviteter eller vintersporter som innefattar snö .

Vad lär du dig?

  • Hur snö skapas och vad som påverkar att snöflingorna får olika storlekar och former.
  • Varför snö som material varierar – från mjuk som en fjäder till hård som en sten.
  • Vilka olika aktiviteter kan göras på och med snö?
  • Transporterar på snö.
  • Varför finns olika ord för snö?

I slutet av kursen får du reflektera hur du påverkas av snö i dina dagliga aktiviteter och utmaningar samt möjligheter kopplat till det. Efter avslutad kurs kan du börja använda sin egen definition för olika snötyper som du stöter på i ditt arbete.

Snö: Vad är det och vilken roll har det trailer

Ansvarig lärare

Johan Casselgren

Johan Casselgren, Biträdande professor

Telefon: 0920-491409
Organisation: Experimentell mekanik, Strömningslära och experimentell mekanik, Institutionen för teknikvetenskap och matematik