Hoppa till innehållet
AI
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Introduktion till artificiell intelligens inom besöksnäringen

Publicerad: 26 april 2021

Om du vill veta mer om artificiell intelligens, AI, och hur du kan använda det inom besöksnäringen så är den här kursen något för dig.

Mycket av den artificiella intelligensens inverkan på besöksnäringen fokuserar på kundservice och engagemang. Det kan handla om olika nätbaserade verktyg som gör det enkelt för dig att till exempel boka en resa,ett restaurangbesök eller översätta till olika språk.

Kundernas krav på omedelbar kommunikation ökar, de vill ha svar på frågor utan dröjsmål. AI är förmågan hos datorprogram och robotar att efterlikna människors naturliga intelligens. En chatbot, till exempel, är en digital person som kan svara på frågor. Det är vanligt att hotell använder sig av detta, men även andra typer av tjänsteföretag ger idag dem här typen av service till sina kunder.  Genom att automatisera och effektivisera sina processer kan företagen spara både tid och pengar.

Om kursen:

På den här kursen kommer du att lära dig de grundläggande begreppen och termerna inom AI, som maskininlärning och neurala nätverk. Du kommer också att utsättas för olika frågor och funderingar kring AI-etik.

För närvarande får VR och AR mer och mer uppmärksamhet och integreras i olika branscher. I den här kursen kommer du att utforska grunderna för datorgrafikapplikationer i VR / AR, VR / AR-ramar och deras integration med besöksnäringen.

Vem är kursen för?

Denna kurs är idealisk för alla som är intresserade av att lära sig AI och vill utöka sina kunskaper om artificiell intelligens speciellt inom besöksnäringen. Detta kan omfatta ägare, anställda, entreprenörer och ledande befattningshavare.

Vad får du lära dig?

  • Förstå vad AI är och hur det förändrar våra liv
  • Upptäcka möjligheterna att använda AI inom besöksnäringen
  • Beskriva och reflektera kring etiska frågor kring AI
  • Utforska grundläggande maskininlärningsmetoder, till exempel neurala nätverk, klustermetoder och klassificeringsmetoder
  • Visa en grundläggande förståelse och kunskap om komponenterna i AI såsom identifierade teorier om maskininlärning

 

Ansvarig lärare

Marcus Liwicki

Marcus Liwicki, Professor tillika ämnesföreträdare, Vicerektor för tillämpad AI

Telefon: 0920-491006
Organisation: Maskininlärning, EISLAB, Institutionen för system- och rymdteknik