Hoppa till innehållet

Festival i midvinterskrud

Publicerad: 11 februari 2019

I veckan arrangeras den årliga Midvinterfestivalen på Musikhögskolan vid Luleå tekniska universitet. Under fyra dagar ges allmänheten möjlighet att ta del av högkvalitativ musik, framförd av studenterna själva, i en mängd olika genres och former. Arrangemanget är dessutom kostnadsfritt.

– Midvinterfestivalen presenterar det bästa som Musikhögskolan har att erbjuda, och det är ett verkligt unikt tillfälle att fritt botanisera bland högkvalitativa musikupplevelser. Vi bjuder publiken på 18 konserter som var för sig hade kostat 2 till 300 kronor stycket, säger Johannes Pollak, musikstuderande och producent för festivalen.

Varierat program

Midvinterfestivalen pågår i Studio Acusticum mellan onsdag den 13 februari till lördagen samma vecka. Arrangemanget är helt gratis (med undantag för den avslutande klubbspelningen) och öppet för allmänheten. Merparten av programpunkterna framförs av studenter från Musikhögskolan i Piteå men även lärare och externa artister deltar i arrangemanget. Johannes Pollak känner sig nöjd över den genremässiga bredden i festivalprogrammet.

– Här finns allt från opera och jazz till psykedelisk rock och elektro. Målet var att sätta samman ett varierat program som speglar mångsidigheten och de olika kvalitéerna som finns på skolan, säger Johannes som ser fram emot fredagens spelmusikkonsert lite extra.

Fritt spelrum

– Då framför Musikhögskolans kammarorkester och kammarkör soundtrack från kända tv- och datorspel. Det har alla förutsättningar att bli riktigt grymt. Jag ser även fram emot klubbspelningen på lördag kväll. Det kommer vara elektronisk musik av allra högsta klass.

Johannes Pollak producerar festvialen för andra året i följd. Detta år utan någon medproducent.

– Fördelen med att vara ensam producent är att man får helt fritt spelrum och kan låta sina idéer blomma ut, men det innebär samtidigt mer jobb. Jag har försökt testa lite nya idéer i år och förhoppningsvis kommer det att bli en publiksuccé.

Taggar