16:00 13 feb
Studio Acusticum foaje
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Midwinterfestival

13 feb. 2019, 16:00 - 22:00
Piteå, Studio Acusticum
Publicerad: 9 januari 2019

Under några dagar i februari med start den 13:e fylls Studio Acusticum av musik i alla former och genrer. Välkommen på en fullspäckad festival där studenter och personal från Luleå tekniska universitet bjuder på upplevelser av högsta musikaliska kvalitet.

Bland annat får du höra en konsert med spelmusik framförd av universitets kammarorkester och kammarkör, Musicae Disciplinae Dominus – blodigt allvarlig tävling i musikhistoria och Klubb Midwinter – technoklubb med DJ:s från skolan. 

Fullständigt program


Onsdag 13 februari
12:15 Vår nostalgi
Kristoffer Töyrä – sång, och David Ericsson – piano, ger en lunchkonsert med romantiska förtecken och framför musik av bland annat Schubert, Schumann och Stenhammar.
Studio Acusticum, Outside the Box

Musicae disciplinae dominus
13:30 – Kvartsfinaler
17:00 – Semifinaler
18:30 – Pausmingel
19:00 – Final
Bevittna kampen om den åtråvärda vandringspokalen i Musikhögskolans stenhårda och prestigefyllda musikfrågetävling.
Studio Acusticum, Black Box

20:00 Singer-songwriterkonsert
Upplev för första gången i Midvinterfestivalens historia en konsert med studenter från, den till Piteå nytillkomna linjen, gehörsbaserat musikskapande.
Studio Acusticum, Outside the Box

Torsdag 14 feb
12:15 Lunchkonsert – Fredrik Söderlund
Saxofonisten Fredrik Söderlund bygger upp ett fascinerande ljudlandskap med hjälp av loop-pedaler.
Studio Acusticum, Outside the Box

19:00 Trio Yrja
Trio Yrja är en jazztrio med rötter från Island i väster, Tyskland i söder och Finland i öster, som sammanstrålar i Piteå. Andreas Grönberg – kontrabas, Conny Berghäll – gitarr och Helga Ragnarsdóttir – sång.
Studio Acusticum, Outside the Box

20:00 Pianokonsert
Kaskader av vackra klanger och snabba löpningar när studenter till Helge Kjekshus ger konsert.
Studio Acusticum, Stora salen

21:00 Oreglerad elektronik
Festivalens i särklass mest experimentella konsert. Upplev Edith Södergran tolkad i ett ljudkonstverk, suggestiv elgitarr ackompanjerad av elektronik samt elekroakustiska verk av studenter från Framnäs folkhögskola.
Studio Acusticum, Black Box

Fredag 15 feb
14:00 High Score – 100% spelmusik
Musikhögskolans kammarorkester och kammarkör framför fantastisk och odiskutabelt episk musik från världsberömda TV-spel.
Studio Acusticum, Stora salen

16:00 Solo och kammarmusik
Instrumentala solon står i fokus när instrumentalister från Musikhögskolan ger konsert.
Studio Acusticum, Outside the Box

18:00 På grund av kärlek
Masterstudenten Emelie Lindquist – sång, ger tillsammans med Nigar Charkazova – piano, en konsert men fokus på romanser.
Studio Acusticum, Outside the Box

19:00 Pontus Carron – från mörker till ljus
Pianisten Pontus Carron ger en konsert som tar avstamp i mörker mer rör sig mot en ljusare sinnevärld. Programmet bjuder på bland annat Prokofiev och Beethoven.
Studio Acusticum, Stora salen

20:00 Det killar & sticks
Jazz och folkmusik möts i en kammarmusikalisk kontext när Alva Stern med ensemble framför hennes sångcykel Killar och sticks baserad på egna texter.
Studio Acusticum, Outside the Box

20:30 Ghost Villagers
Bandet Ghost Villagers spelar psykedelisk rock med influenser från 60/70-talet. Ghost Villagers bildades i Piteå 2017 och består av Erik Ahlqvist Loiske, Björn Fahlander, Pia Åslund Råberg, Irma Holmberg och Linnéa Enberg.

Lördag 16 feb
16:00 Hotell glöm och dröm
Musikhögskolans klassiska sångare ger en dramatisk och underhållande konsert. Musik från olika operor skapar en historia om ett hotell där ingen går säker och allt kan hända…
Studio Acusticum, Stora salen

17:30 Orgelkonsert
Upplev styrkan och skönheten i ett av världens mest högteknologiska instrument när Musikhögskolans kyrkomusikstudenter ger en konsert på den mäktiga Acusticumorgeln.
Studio Acusticum, Stora salen

18:30 Mot Sardinien!
Musikhögskolans kammarkör bjuder på en provsmakning av den repertoar som skall framföras under vårens turné på Sardinien.
Studio Acusticum, Stora salen

19:15 Gitarrkonsert
Musikhögskolans gitarrstudenter ger en varierad konsert med klanger från såväl jazzens som den klassiska musikens värld.
Studio Acusticum, Outside the Box

22:00 – 02:00 Klubb Midvinter
Festivalen avslutas med en klubbspelning där några av norra Sveriges mest lovande DJ:s inom techno och house spelar. Servering i samarbete med restaurang 2 kök.
Studio Acusticum, Black Box, 18 års åldersgräns