Hoppa till innehållet
Foto: Erica Lång
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Möt universitet på The Great Northern i Skellefteå

Publicerad: 6 september 2017

Gamification, IT-säkerhet och hur digital teknik kommer förändra framtidens vård och omsorg. Det är delar av innehållet i Luleå tekniska universitets nya kostnadsfria föreläsningsserie i Skellefteå, ”Universitetet presenterar”.

Skellefteå är en viktig universitetsort för Luleå tekniska universitet som har ett rikt samarbete med det lokala och regionala näringslivet och samhällsfunktioner. Universitetet önskar att stärka sin närvaro i regionen ytterligare och öka tillgängligheten till den kunskap som universitet producerar.

Med start 13 september 2017 bjuder Luleå tekniska universitet därför in allmänheten i Skellefteå till en kostnadsfri föreläsningsserie med stor spännvidd: ”Universitetet presenterar”. Föreläsningarna kommer att genomföras på The Great Northern, som är en betydelsefull kreativ mötesplats för nya tankar och innovationer i Skellefteå.

Ämnena är högaktuella och förhoppningen är att föreläsningarna leder till många intressanta diskussioner. Den första föreläsningen i Skellefteå handlar om hur ny digital teknik kommer att förändra framtidens vård och omsorg. Andra föreläsningen handlar om gamification och tar upp frågan om att teknik ofta ses som en del av problemet till att barn i dag inte rör på sig tillräckligt. Men kanske kan samma teknik också vara en del av lösningen? Frågeställningar kring IT-säkerhet diskuteras vid det tredje tillfället.

– Föreläsningsserien är ett sätt att låta allmänheten i Skellefteå kostnadsfritt få ta del av den senaste forskningen från universitet. Ämnena är högaktuella och förhoppningen är att föreläsningarna leder till många intressanta diskussioner, säger Robert Brännström, rektors rådgivare vid Luleå tekniska universitet.