Hoppa till innehållet
09:30 3 okt
Miljökommunikationsdagen 2023

Miljökommunikationsdagen – målkonflikter och synergier i hållbarhetsomställningen

3 okt. 2023, 09:30 - 15:30
Luleå, Vetenskapens hus
Svenska
Publicerad: 30 augusti 2023

Vad innebär den gröna omställningen i och för norra Sverige? Vilken roll har politiker och företag i omställningen, och vilka roller borde de ha? Välkommen till en dag med kunskap, inspiration och diskussioner som rör miljökommunikation!

Jobbar du eller någon i din organisation med att kommunicera om miljö eller hållbarhet? Vidarebefordra gärna information om denna dag!

Miljökommunikationsdagen vänder sig till dig som på ett eller annat sätt använder dig av kommunikation för hållbarhet i din praktik inom offentlig och privat sektor, NGOs, andra organisationer och civilsamhället.

Syftet med dagen är att deltagare träffas och inspireras av varandra, och att vi samtalar kring erfarenheter och de senaste insikterna från forskningen om meningsskapande och kommunikation för en mer hållbar värld.

Årets tema är målkonflikter och synergier i hållbarhetsomställningen och dagen har extra fokus på politikers och företags roll i den gröna omställningen av norra Sverige. Vilka roller spelar vår kommunikation och våra kunskaper, värderingar, känslor och upplevelser för hållbarhetsomställningen, och hur kan vi hantera de målkonflikter och synergier som omställningen innebär?

Diskutera rättvisa i den gröna omställningen, häng med på en hållbarhetsvandring, eller lär dig mer om carbon credits.

Miljökommunikationsdagen i Luleå anordnas på Vetenskapens hus i samarbete med Luleå tekniska universitet.

Dagen är kostnadsfri och inkluderar vegetarisk lunch och fika till förnamälda. För att minska matsvinn önskar vi att du meddelar om du får förhinder att närvara. 

Varmt välkomna!

Kontakt

Eva Friman, eva.friman@uu.se
Anke Fischer, anke.fischer@slu.se